”Citeşte-mi 100 de poveşti!” este un program pentru încurajarea lecturii în rândul copiilor, la grădiniţă și în familie. Acesta este inițiat de Asociația OvidiuRo în parteneriat cu Ministerul Educației și cu Ministerul Culturii, sub egida proiectului „România Educată”, derulat de Administrația Prezidențială.

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 13 Satu Mare face parte din cele 1214 grădinițe înscrise în programul „Citește-mi 100 de  povești”. Copiii vor avea oportunitatea de a participa la ateliere de lectură și de a-și dezvolta atenția, vocabularul, imaginația și mai ales motivația pentru învățare. Programul contribuie așadar, în mod direct, la dezvoltarea literației și a unor obiceiuri de lectură care favorizează procesul de învățare și de alfabetizare funcțională.

Acest program care are ca obiectiv principal, transformarea, până în anul 2025, a celor 4500 de grădinițe publice în GRĂDINIȚE,  BIBLIOTECI, adevărate centre de literație. În cadrul acestui program, cadrele didactice, vor participa la sesiuni de pregătire profesională în ceea ce privește literația, vor amenaja insule de lectură și vor desfășura ateliere de lectură pentru părinți și cei mici, vor marca evenimente de lectură și cultură sau zile tematice cu semnificații speciale, vor încheia parteneriate ce vor contribui în mod direct la încurajarea lecturii pentru copiii și familiile din grădinița noastră.

 

Detalii proiect:

https://www.ovid.ro/citeste-mi-100-de-povesti/